denizli fizik tedavi,denizli fizik tedavi doktoru,denizli fizik tedavi uzmanı,denizli egem klinik, Egem Klinik, Fizik Tedavi, Ortopedik Rehabilitasyon, Nörolojik Rehabilitasyon, Pediatrik Rehabilitasyon, Protez-Ortez Rehabilitasyonu, Sporcu Rehabilitasyonu, Kardiopulmoner Rehabilitasyon, Dns Rehabilitasyonu (Dynamic Neuromuscular Stabilization), Postür Rehabilitasyonu, Skolyoz Rehabilitasyonu, Göğüs Duvarı Şekil Deformitelerinde Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon, Kadın ve Erkek Sağlığında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon,

fizik tedavi,fizik tedavi doktoru, fizik tedavi uzmanı, egem klinik,denizli Manuel Terapi,denizli fizik tedavi doktoru,denizli fizik tedavi ücretleri, Lenfödem Ve Fizyoterapi, El Rehabilitasyonu, Romatolojik Rehabilitasyon, Evde Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon, Geriatrik Rehabilitasyon, Solunum Terapisi, Manuel Terapi, Postür Rehabilitasyonu, Dns Rehabilitasyonu (Dynamic Neuromuscular Stabilization), Lenfödem Ve Fizyoterapi, Kadın ve Erkek Sağlığında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon,

Evde Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon, Kraniyal Rehabilitasyon, Pectus Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyet, Pilates, Klinik Pilates, Hamile Pilatesi, Reformer Pilates.

Online Randevu

Sporcu Rehabilitasyonu

Sporcu Rehabilitasyonu

Daha Detaylı Bilgi İçin 0 537 655 6177 Hemen Randevu Alın

SPORCU REHABİLİTASYONU

Sporcu rehabilitasyonu, sporcuların yaralanma sonrası tekrar sağlıklı bir şekilde spor aktivitelerine dönmelerini sağlamak amacıyla uygulanan değerlendirme, tedavi ve destek süreçlerini içerir. Bu rehabilitasyon süreci, yaralanmanın türüne, ciddiyetine, sporcunun yaşına ve genel sağlık durumuna göre değişiklik gösterir. 

Sporcu Rehabilitasyonu uygulama alanları nelerdir?

Yapılan sporun türüne göre kas ve iskelet sisteminde çeşitli hasarlar oluşabilir. En çok karşılaşılan problemler;
Futbolcularda menisküs ve ön çapraz bağ yırtıkları,
Tenisçilerde tenisçi dirseği,
Basketbolcularda sıçrayıcı diz hastalığı,
Halı saha amatör futbolcularında aşil tendon yaralanmaları,
Voleybolcularda omuz problemleri,
Boksörlerde serçe parmak kırığı vb.
Travma ve aşırı kullanıma bağlı oluşan problemleridir.

Sporcu rehabilitasyonunda rehabilitasyon süreci nasıl işler?

1.    Değerlendirme ve Tanı
İlk olarak, sporcuya yapılan detaylı değerlendirmelerle sakatlık belirlenir. Görüntüleme teknikleri ve fizyoterapist muayenesiyle yaralanmanın türü ve şiddeti tespit edilir.

2.    Ağrı ve İltihap Yönetimi
Sakatlık sırasında oluşan ağrı ve iltihap, soğuk terapi (buz uygulaması), elektroterapi ve ilaç tedavisi gibi yöntemlerle yönetilir.

3.    Fiziksel Terapi ve Egzersizler
İyileşme sürecinde, fiziksel terapi ile kas güçlendirme, esneklik artırma ve eklem hareketliliğini iyileştirme egzersizleri yapılır. Egzersizler, sporcunun sakatlığını ve spora özgü gereksinimlerini göz önünde bulundurarak planlanır.

4.    Fonksiyonel Eğitim ve Spor Spesifik Antrenman
Sporcu rehabilitasyonunun ileri aşamalarında, sporcunun spor dalına özel hareketleri tekrar yapabilmesi için fonksiyonel egzersizler uygulanır.

5.    Psiko-sosyal Destek ve Mental Hazırlık
Sporcuların sakatlık sonrası yaşadıkları kaygı ve özgüven kaybı ile baş edebilmesi için psikolojik destek sağlanır.

Sporcu rehabilitasyonunda tedavi süresi ne kadardır?

Tedavi süresi sporcunun yapmış olduğu sporun türüne, var olan probleminin şiddetine, süresine, eşlik eden diğer problemlerine, rehabilitasyon sürecine katılımı ve katılımın düzenliliğine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Yaralanma ile başlayan ve spora dönüşe kadar devam eden bir süreci kapsamaktadır.

Bizi Arayın
Yol Tarifi
Whatsapp